Staviame ekologicky a technologicky vynaliezavé domy triedy A0 alebo Off-Grid.

Viac vo videu

Hrubá vrstva zeminy vás chráni. Vytvára prirodzenú bariéru, počas celého roka udržiava v dome stabilnú teplotu a čerstvý vzduch s prikurovaním len počas 90 dní. Oslobodíme vás od nepotrebnej rekuperácie a klimatizácie. Vonkajšie steny domu sú trvalo odolné voči vode. Špecifická konštrukcia domu púšťa dovnútra počas celého dňa dostatok prirodzeného svetla. Dom je vyladený na bývanie všetkými zmyslami.

Procesy v dome

Stabilná teplota

Mohutná vrstva zeminy vytvára v dome stabilnú teplotu počas celého roka. V lete udržuje oddychový chládok, v zime zhromažďuje útulné teplo. Je prirodzene efektívna a dáva zažiť život nezávislý na rekuperácii, klimatizácii a inej elektronike.

Teplota v podzemnom dome

Čerstvý vzduch

Vydýchaný vzduch s ľahkosťou nahrádzame čerstvým pomocou komínového efektu. Vďaka rúram, zvyčajne v zadnej časti domu, vzduch odvádzame na strechu, všetko bez použitia nadbytočnej elektroniky, prirodzene a dôvtipne.

Prúdenie vzduchu v podzemnom dome

Dostatok svetla

Veľké okná v prednej časti púšťajú do interiéru veľa svetla. Sklonený strop svetlo účelne rozkladá do celého priestoru vrátane zadných častí, ktoré navyše rozjasňujeme svetlíkom.

Svetlo v podzemnom dome

Odolnosť

Zemina tvorí ochrannú vrstvu, vďaka ktorej dom odoláva zemetraseniam alebo víchriciam. Naša strecha nezhorí, nezaplaví ju, neodtrhne ju vietor a zvládne aj padajúce stromy, je pripravená spolupracovať s prírodou aj v jej extrémnych podobách.

Bezpečnosť v podzemnom dome

Hydroizolácia a materiály

Naše domy staviame z ekologických materiálov: recyklovaný betón, hlinené steny a drevené stropy. Náš hydroizolačný betón je pre vodu a vlhkosť neprekonateľný a vydrží počas celej životnosti domu. Využívame prírodný cyklus vody: prírodná čistička využíva dažďovú, spotrebovanú a použitú vodu a vracia ju na opätovné použitie.

Hydroizolácia v podzemnom dome

Off-Grid bývanie

Naše domy sú tak energeticky efektívne, že pomocou fotovoltických panelov vieme dosiahnuť úplnú sebestačnosť. Dajú sa inštalovať kedykoľvek - aj dodatočne, po ukončení výstavby.

Off-Grid dom

ikona 2

Udržateľnosť

1. Zelená strecha

Zelená strecha bez akéhokoľvek zásahu vyrába kyslík, zanecháva pozitívnu uhlíkovú stopu. Je na vás, či ju necháte bezstarostne zarásť trávou, kvetmi, alebo na nej vypestujete vlastné ovocie a zeleninu.

ikona 2

Udržateľnosť

2. Ekologické materiály

Pri stavbe vašich domov dbáme nielej na spoľahlivý zdroj a kvalitu použitých materiálov ale aj ekologickú švrnu, ktorú zanechávajú. Pracujeme s recyklovaným betónom, drevom, hlinenými podlahami a stenami. Vďaka ich súhre so zelenou strechou dom zanechá negatívnu uhlíkovú stopu.

Eco Materials

Udržateľnosť

3. A0 trieda

Všetky naše domy sú v energetickej triede A0. Aj v porovnaní s bežnými pasívnymi domami máme zanedbateľné náklady na energie. Kým bežné domy vykurujú 270 dní v roku, nám bohate stačí len 90.

11

rokov skúseností

22

postavených domov

100+

rokov životnosti

Projekty

Váš dom v zemi si môžete si vybrať z pripravených katalógových projektov alebo Vám náš tím architektov vytvorí projekt podľa predstáv na mieru. Staviame po celej európe.

Nové Mesto nad Váhom, SK

Objavte Talpa House